Створення персонального блогу-портфоліо керівника гуртка на платформі Blogger

Блог – це ресурс/сайт/сторінка в мережі інтернет, де кожна людина представляє особисто себе, свої думки, інтереси, захоплення, знання тощо. Відмінністю блогу від сайту є те, що у блозі міститься можливість публікації відгуків та коментарів відвідувачів.

На сьогоднішній день блог, як я вище, став настільки популярним, що причиною для створення може стати майже все.

Ви можете побажати створити блог, аби просто записувати свої думки. Це буде ваш особистий веб-щоденник.

Ви самі або з друзями чи колегами можете створити блог, аби висвітлювати новини, своє бачення та ділитися думками щодо якоїсь теми. Це буде тематичний блог – моноавторний чи колективний.

На роботі вас можуть попросити, або ви виявите бажання самі писати про досягнення закладу, зміни у робочому процесі, налагодити через інтернет діалог з вихованцями, батьками. В цьому випадку ви можете спробувати створити корпоративний блог.

Блог можна використовувати і як портфоліо чи резюме, як записник чи просто місце збереження корисної інформації.

Втім, в освітянському середовищі існує власна типологія блогів, які створюють педагоги. Це може бути: блог професійної спільноти, блог на підтримку освітнього процесу, блог-конспект, блог-портфоліо, особистий професійний блог вчителя.

В 2021 році я як педагог атестувалася на звання керівник гуртка-методист і як і кожен із вас робила порт фоліо своєї педагогічної діяльності за останні 5 років. А всі ми, чи майже всі, прекрасно знаємо яка це не проста штука узагальнити весь об’єм своєї роботи за чималий період часу. Напрацювань маємо багато – частина лежить в товстелезних папках, частина розкидана по флешках чи папках в комп’ютері і все це потрібно знайти, якось структурувати та ще й відповідно оформити.

А чи можна зробити створення чергового порт фоліо до атестації простішим та легшим? На мою думку виходом може бути створення власного веб-портфоліо, або в нашому випадку блогу-портфоліо.

Електронне портфоліо у вигляді блогу дозволяє і допомагає структурувати та узагальнити всю пророблену педагогічну та методичну роботу за певний період часу. А також це прекрасне місце для безлімітного зберігання вищезазначеної інформації, яка нікуди не зникне оскільки блог прив’язаний до вашого облікового запису в Google. За вами лише пам’ятати пароль від пошти, та й його можна досить легко відновити. І вона, ця інформація, також стає доступною для інших колег зі всієї України.

Отже, для створення власного блогу я обрала саме платформу Blogger. Обрала цю платформу через її доступність та безкоштовність. В блозі доробки розташувала по окремим рубрикам та у хронологічному порядку. Це значно полегшило мою роботу і зекономило папір та принтерну фарбу.

Тож пропоную і вам створити свої персональні блоги на яких ви спочатку зможете «розкидати» по рубрикам свої доробки, а в подальшому лише поповнювати їх новими матеріалами. І ці матеріали зможуть бути корисними і для ваших колег.

Якщо ви все ж наважились створити блог, проте не знаєте як це зробити пропоную ознайомитись із методичкою, яка також розташована в моєму блозі: https://natalijavaleriivna.blogspot.com/p/blogger.html wym-1622123365334

Варто зазначити, що при створенні методички керувалась тією інформацією, яку знайшла в інтернеті та власним досвідом, який здобувала у ході формування блогу.

Тож запрошую вас стати ще одним педагогом-блогером! :)

Якщо у вас з’являться запитання можете написати мені на електронну пошту через таку функцію в блозі.

Кiлькiсть переглядiв: 380

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.